Wednesday, 16 May 2012

Tanggal 16 may   Assalamualaikum...
                      entri kli nie tntulah psal hari guru yg smua org smbut pd 16 may srtiap thun. Pada tanggal ini lah guru-guru semua di rai kan baik di sekolah mhupun di mna jua. Guru seorang insan yang memberi tunjuk ajar pada kita anak muridnya.


                       guru seorang insan yang tak pernah kenal erti jemu & putus asa dalam dirinya u ntuk berusaha menjadikan anak bangsanya seorang insan yang berguna pada agama , bangsa & juga negara.                                  Tanpa guru :-
                                          Tak akan ada seorang arkitek
                                           Tak akan ada seorang CEO
                                          Tak akan ada seorang pemain bola sepak
                                           Tak akan ada seorang doktor
                                          Tak akan ada seorang mekanik
                                          Tak akan ada seorang jutawan
                               * Tanpa guru tiada apa-apa pada kita.


Selepas saya tamat persekolahan baru saya tahu benar apa yang sering di perkatakan oleh kebanyakan guru saya iaitu " masa sekolah manfaatkan sepenuhnya nanti kamu semua akan merindui zaman persekolahan ini"
ternyata benar kata-kata itu sekarang alhamdulillah saya sudah berjaya melanjukkan pelajaran ke peringkat seterusnya atas daya usaha guru-guru saya mendidik saya selama ini tanpa jemu, saya sangat merindui zaman persekolahan kadang-kadang boleh menitiskan air mata apabila mengimbau kembali zaman persekolahan yang sangat indah itu.

       ayat yang sering kali saya dengar apabila bertemu kawan-kawan  ialah jom la kita masuk sekolah balik,ternyata zaman sekolah meninggalkan impak yang mendalam dalam jiwa kami sebagai seorang pelajar.
saya merindui zaman persekolahan!!!


Guru  kau ibarat lilin yang membakar diri untuk menerangi hidup kami semua dengan ilmu,
Guru kau tak pernah putus asa & jemu dalam memberi kami panduan hidup,
Guru kau kebangaan kami semua anak muridmu,


Guru jasa & pergorbanan mu tetap kami kenang.


Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru Sekolah kebangsaan Chendering & Sekolah Menengah Kebangsaan Chendering & tak lupa juga pada semua guru-guru di seluruh dunia ini...semoga Allah merahmati usaha mu wahai Guruku..We All Love u Teacher!!!

No comments:

Post a Comment